Project omschrijving

Brusse & Masselink

Meerdere bedrijven binnen één werkomgeving

ICT is voor vrijwel ieder bedrijf de slagader. Je bent afhankelijk van digitale stukken, systemen en uiteraard je financiële administratie. Wanneer IT onbereikbaar is staat je organisatie zo goed als stil. Daarom is een stabiele IT-omgeving vereist. Een omgeving die vanaf waar dan ook eenvoudig kan worden benaderd. Daarbij zijn privacy en security zwaarwegende factoren. Daarnaast is de wens om met meerdere bedrijven op dezelfde omgeving te kunnen werken. Zo moeten ook Beschermingsbewind Oost Nederland, Beschermingsbewind Twente, Bureau Alert (vanuit Almelo) en Beschermingsbewind Centraal Nederland (vanuit Zwolle en Almere) een plek krijgen op dezelfde fysieke servers. Deze schaalvoordelen leveren namelijk een flinke kostenbesparing op.

Eenvoudige IT

Ondanks de uiteenlopende bedrijfsvoering was het doel om de IT eenvoudig houden. Op hoofdlijnen betekent dit dat medewerkers alleen datgene zien wat ze nodig hebben, het inloggen vanaf andere plekken dan kantoor hetzelfde werkt als op kantoor en voor e-mail geen afhankelijkheid is van de werkomgeving.

Dat gaan we oplossen met:
•    Een gedeelde terminal werkomgeving;
•    Een nieuwe Microsoft Office 365-omgeving;
•    Telefonie via het internet (VoIP);
•    Nieuwe werkplekken

 

Implementatie

Allereerst werd de nieuwe omgeving klaargemaakt op een nieuwe server met daarop voor ieder bedrijf een eigen virtuele terminal server. Door middel van een Remote Desktop-omgeving kunnen medewerkers vanaf waar dan ook inloggen op de omgeving. Eenvoudig en tegelijkertijd veilig. Medewerkers zien geen verschil tussen wanneer ze vanaf kantoor, een klantlocatie of vanuit huis inloggen. De data van de ‘oude’ werkomgeving werd gemigreerd naar de nieuwe gedeelte terminal werkomgeving. Via shares, gedeelde bestandsmappen, zorgen we ervoor dat medewerkers tot de juiste informatie beschikken. De gebruikersprofielen van medewerkers richten we zodanig in, dat iedereen alleen ziet wat zij nodig hebben. Zo creëren we voor gebruikers een afgescheiden bestandsomgeving op één terminal omgeving. Dit hebben we zo ver doorgevoerd dat medewerkers een eigen bureaublad zien. Zij merken er dus niets van dat ze op één omgeving werken.

Vervolgens werd de migratie naar Microsoft Office 365 ingezet. Door e-mail te migreren de 365 cloudomgeving zorgen we voor stabiliteit en maximale beheersbaarheid. Ieder bedrijf behoudt zijn eigen domeinnamen en medewerkers mailen dus vanuit zijn of haar bedrijf. Naast e-mail kunnen ook andere applicaties binnen Microsoft 365 worden geïntegreerd, waar later met bijvoorbeeld Teams een grote efficiëntieslag wordt gemaakt.

Tenslotte zijn medewerkers voorzien van een nieuwe werkplek. Met ‘twee in één’ 43 inch Samsung Curved beeldschermen in combinatie met Nettops wordt het werken nog leuker!