Beschikbaarheid

Je wilt altijd en overal kunnen werken, ook buiten kantoortijden. Dat snappen we, want dat willen wij ook. Daarom zorgen we voor een optimale beschikbaarheid van jouw IT-omgeving. Dat doen we op twee manieren: door uitval te voorkomen en door te zorgen voor de beste bereikbaarheid van je IT-omgeving.

Zo voorkomen we uitval

Er zijn veel factoren waardoor je IT-omgeving kan uitvallen. Bijvoorbeeld omdat je server volloopt, er een internetstoring is of de stroom uitvalt. Door middel van halfjaarlijks preventief onderhoud voorkomen we dit soort uitval zoveel mogelijk. Dan checken we de status van je hardware en software en verbeteren we dit waar mogelijk. We gebruiken dubbel uitgevoerde hardware en een beschikbaarheidsserver om je beschikbaarheid te optimaliseren. Wanneer er onverhoopt een calamiteit is, zorgt onze beschikaarheidsoplossing ervoor dat je weer zo snel mogelijk in de lucht bent. Ook goed om te weten: ons Servicepunt monitort je systemen continu. Zodra een server afwijkingen vertoont op bijvoorbeeld opslag of temperatuur, spelen wij daar direct op in.

Beschikbaarheidsserver

Dat een systeem uitvalt, is niet altijd uit te sluiten. Het blijft elektronica en kan dus stuk gaan. Maar we kunnen wél garanderen dat we zo snel mogelijk actie ondernemen. Door middel van onze monitoring zien wij het direct wanneer een systeem dreigt uit te vallen of volledig uitvalt. In dat geval krijgt jouw noodgeval van ons meteen de hoogste prioriteit. Ook buiten kantoortijden staan wij hiervoor klaar om het op te lossen. Heb je nog meer garanties nodig op je beschikbaarheid, dan kunnen we als extra vangnet een beschikbaarheidsserver inzetten. Deze server neemt alle werkzaamheden over zodra reguliere servers het begeven. Better safe than sorry, zullen we maar zeggen.

Altijd en overal bereikbaar

Om toegang te hebben tot je omgeving moet deze bereikbaar zijn. Hiervoor heb je internet nodig en een device om mee te kunnen werken. Wij zorgen ervoor dat je altijd en overal internet hebt. Bekabeld internet en wifi op kantoor, 4G onderweg. Daarnaast helpen wij je met de juiste keuze voor het type device dat je wilt gebruiken. Op kantoor een goede computer, onderweg een fijne smartphone en voor thuis een snelle laptop.

InventIT Servicepunt 1 - Beschikbaarheid

Kunnen vertrouwen op je beschikbaarheid

Benieuwd hoe we jou kunnen ontzorgen? Neem dan contact met ons op.

Kennismaken